Šta je to u ljetnjim romansama što im daje posebnu čar?

Kada dođe toplo vrijeme ljetnje romanse izlaze na scenu, nivo energije se podiže na maksimum, zabava je svuda u vazduhu, na nama je sve manje odjeće, osjećamo se prirodno i slobodno… Sve ovo dovodi do brze i lake romanse.

Tražimo partnere svuda, na bazenima u kafićima, diskotekama, sajtovima za upoznavanje … Ljetnje romanse zauzimaju posebno mjesto u našim životima. Sjećamo ih se kao magičnih, nestvarnih, idealnih romansi koje su počete fantastično i nažalost bile prekinute realnošću. Nikada ne zaboravljamo dogovore i riječi izgovorene na kraju.

Ljetnje romanse pokreće želja i strast mnogo prije nego ljubav. Strast je ta koja se hrani distancom, misterijom i opasnošću, dok se ljubav bazira na sigurnosti, bliskosti i intimnosti. Ljetnje ljubavi su magične baš zato što najčešće nemaju perspektivu i stoga je mogućnost da se razočaramo ili da nekoga razočaramo svedena na minimum. Sve što treba da uradite je da poštujete pravila ljetnje romanse, shvatite da se dešava seks bez obaveza, i nastavite dalje, svojim putem. To je ono što zapravo cijeloj situaciji daje posebnu čar.

Ljeto, romansa i ,,seks na svakom ćošku”

U ljetnjim mjesecima dosta više možemo da ekperimentišemo i kada je u pitanju seks na javnom mjestu. Kada je avantura u pitanju, poznato je da nema kočnica, i da su romanse prilično otvoren odnos između dva partnera. Seks na plaži, krovu zgrade, parku, automobilu mogu da budu pravi afrodizijak.

Sajtovi za upoznavanje sve su popularniji za pronalaženje ljetnje romanse

Istraživanja na internetu su pokazala da se klasični sajtovi za upoznavanje dosta više koriste u ljetnjim nego u zimskim mjesecima. Razlog je prost, svi žele seks bez obaveza, a na klasičnim sajtovima za upoznavanje dolaze osobe oba pola, svih seksualnih orijentacija, i svi oni imaju jedan cilj – avanturu.

Pitali smo i korisnicu jednog sajta za upoznavanje da nam anonimno objasni kakva su njena iskustva sa pronalaženjem partnera. Evo kako ona gleda na to: ,,Dosta radim, a ljeto je prosto doba godine kada zaista imam veliku potrebu za muškim društvom. Koristim jedan od sajtova za upoznavanje, i prilično lako nađem partnera za seks. Prilično brzo i jednostavno, bez puno smaranja dođem do svog cilja. Nisam nervozna, lakše funkcionišem na poslu, a uz sve to nema ko da me smara”.

Ipak, nikad se ne zna …

Studija britanskog turističkog portala, sprovedena na 2000 parova, utvrdila je kako ljetnje seksi romanse često ne traju samo jedno ljeto već se pretvore u dugogodišnje veze.

Gotovo 4 od 10 parova koji su u vezi duže od pet godina, upoznali su se tokom ljetnjih mjeseci ili na godišnjem odmoru. Takođe, dvije trećine parova priznaje kako na godišnjem odmoru češće razmjenjuju strasti nego kod kuće.

Ako nađete svoju savršenu ljetnju romansu ali ne planirate da se posvetite tom odnosu, objasnite partneru da vam je do zabave, kako ne bi očekivao previše. Iz toga niko ne treba da izađe povrijeđen, nego je suština da vam bude lijepo. Bolje je da odmah priznate kako stvari stoje. Važno je i da se zaštitite, kako zbog neplanirane trudnoće ne biste morali da snosite posljedice i skupo platite avanturu.

Ljeto jeste idealno za nove početke. Budite radoznali i otvoreni za nova iskustva.